Aceto Balsamico Di Modena - Acetaia Le Aperte IGP - 25 cl Etichetta Nera

AZIJN
De Balsamico azijn is dik en romig. Hij kan desserts en andere gerechten naar een hoger niveau tillen. Je kan van deze Balsamico ook puur genieten.
€ 18,12  17,09 excl. btw

Specificaties

Volume
0.25
Te bewaren (jaren)
"> 10"

Druif & ambacht

Teeltwijze
Traditioneel
Druiven
Trebbiano (100%)
Regio
AZIJN
Vinificatie
Voor deze aromatische azijn gebruikt men Trebbianodruiven. De most wordt gekookt om het vocht te verdampen, zodat deze een donkere kleur krijgt. Na afkoelen, voegt men oude Balsamicoazijn toe. Vervolgens gist het mengsel in houten vaten, waar suiker wordt omgezet in alcohol, en vervolgens in azijnzuur. Dit systeem van houten vaten, met jonge en oude Balsamico, is vergelijkbaar met het Spaanse Solerasysteem. In deze fles zit 6 jaar oude balsamico, gerijpt in houten vaten van 225 liter.

Smaakprofiel

Gerechten
Salades, Dessert - rode vruchten, Kaas - Parmigiano, Carpaccio, Cake, Bistecca alla florentina
Smaakprofiel
De Balsamico azijn is dik en romig. Hij kan desserts en andere gerechten naar een hoger niveau tillen. Je kan van deze Balsamico ook puur genieten.
Categorieën