Ons verhaal

Van kistjes stapelen tot wijn importeren

Wat hebben Steve Jobs, The Beatles, Bill Gates, Walt Disney en Marc Dulst gemeen? Ze begonnen ooit allemaal in hun garage met een hobby die tot een beroep uitgroeide.

In zijn garage begon Marc Dulst wijnkistjes te stapelen. Hij proefde, vergeleek en begon familie en vrienden wijnadvies te geven. Eén karaktertrek viel op …

Het glas wijn is altijd halfvol

Je hebt mensen bij wie het glas halfleeg is. En je hebt mensen voor wie het glas halfvol is. Dat laatste zag je toen en zie nu nog altijd bij Marc Dulst. Niet alleen omdat hij al snel van wijn zijn beroep maakte, maar ook omdat hij vindt dat we met een positieve kijk in de wereld moeten staan.

Daarom wil DULST wijn met advies ‘mensen een glimlach op de lippen toveren bij het proeven van onze wijnen’.

Dankzij die kijk op het product wijn, op de wijnbouwers ervan en op de wijnliefhebbers groeide DULST wijn met advies in een kwarteeuw uit tot een vaste waarde onder Belgische wijnimporteurs.

Passie leidt tot ontgoocheling én kennis

Vanuit zijn wijnpassie ontwikkelde Marc Dulst het wijnbewaarsysteem Qivino. Het kreeg veel aandacht maar werd geen vaste waarde. Toch is ook hier het glas halfvol. Want Marc is door zijn ervaring het best geplaatst om advies te geven over het bewaren en beoordelen van wijn.

En nog zoiets. Na zijn studies wijnkunde liep Marc Dulst een ‘rosétrauma’ op. In die tijd werd een populaire licht bubbelende rosé bijna overal geschonken: een ovale fles uit Portugal met een naam die naar een Bijbelse figuur verwees. Als vinoloog was hij erg ontgoocheld in de kwaliteit.

Toch bleef Marc Dulst – geprikkeld door zijn dorst naar kennis – de ontwikkeling van Europese roséwijnen met aandacht volgen. Vandaag ligt hun kwaliteit stukken hoger en weet DULST wijn met advies welke rosés absoluut te smaken zijn.Wijn is veel meer dan alleen maar proeven. Achter elke wijn staat een wijnbouwer op een specifiek terroir en met een eigen aanpak, steeds geïnspireerd door liefde voor al het goede dat de natuur te bieden heeft.


Focus op Europese wijnen

DULST wijn met advies volgt die wijnbouwers op de voet. Marc Dulst en zijn team gaan geregeld ter plaatse kijken. Daarom beperkt DULST wijn met advies zijn aanbod tot wijn die alleen maar afkomstig is uit Europa.

Of zoals Marc Dulst het zegt:

“We importeren Franse, Italiaanse, Oostenrijkse en Spaanse wijnen rechtstreeks. Maar, let op! Van de duizenden wijnen die we jaarlijks proeven, selecteren we amper tien procent. Onze belangrijkste criteria zijn: kwaliteit en prijs, het rechtstreekse contact met de wijnbouwers, hun respect voor wijntraditie én onze neus voor steeds nieuwe evoluties in de wijnmarkt.”

Het accent ligt op een ruim gamma Franse, Italiaanse, Spaanse en Oostenrijkse wijnen, waaronder ook minder gekende appellaties – van de betere streekwijnen tot de Grand Cru Classé. Ook Belgische wijnen hebben hun stek in het aanbod van DULST wijn met advies verworven. Met het Hageland binnen handbereik kan dat geen toeval zijn.

DULST wijn met advies importeert vooral ‘mise au château’ en ‘mise au domaine’ wijnen. Waar je altijd zeker van bent? Een correcte prijs voor een correcte wijn.


Likeuren en destillaten

Ook van sterke drank voert DULST wijn met advies een groot assortiment kwaliteitsproducten in: kurkdroge sherry, vintage port, brandy napoleon, cognac van topklasse, malt whisky, jenever …Hoe begin je nu aan je wijnkeuze? Gebruik je nog het etiket of de appellatie als leidraad in je aankoop? DULST wijn met advies pakt het anders aan: elke selectie van wijnen wordt afgestemd op je persoonlijk smaakprofiel.


Van particulier over horeca tot multinational

Horecazaak, bedrijf of particulier? Hou je van wijn, dan vind je gegarandeerd je gading in het gamma van DULST wijn met advies: kwaliteitswijn, champagne, likeur, geestrijke drank en een interessant aanbod geschenkartikelen.

Pluspunt: je kunt altijd rekenen op een buitengewone service. 


Dankzij ons advies schenk je met kennis

Welke wijn drink je bij welk gerecht? Als particulier krijg je advies van specialisten die het wijnvak tot in het kleinste detail beheersen. Je ontdekt combinaties die aan zowel wijn als gerecht een meerwaarde geven. Dat proef je thuis aan tafel meteen.

Of heb je een horecazaak waar jij of je sommelier aan klanten de juiste wijn moeten aanbevelen? Dankzij de gratis tips en inzichten van DULST wijn met advies prijs je met kennis van zaken én met de glimlach de juiste fles aan. Je klanten zullen je eeuwig dankbaar zijn voor de grandioze smaak.

 

Van 1 garage naar 1500 m² wijnkelder

Steve Jobs, The Beatles, Bill Gates, Walt Disney hielden het niet lang vol in hun garage. Ook voor Marc Dulst werd ze al snel te klein. Natuurlijk groeide zijn business niet zoals die van Steve Jobs en de anderen. Maar waarschijnlijk genoot én geniet Marc Dulst wel meer van wijn dan al die heren samen. En hij wil dat de klanten van DULST wijn met advies dat ook doen.

Vandaag beschikt DULST wijn met advies over een ondergrondse opslagruimte van meer dan 1500 m² waar alle voorradige wijnen in ideale omstandigheden bewaard worden. De wijnkelders van DULST wijn met advies zijn speciaal ontworpen om de wijnen in ideale omstandigheden te laten evolueren.

De flessen wachten alleen nog op het feestelijke moment waarop jij ze ontkurkt. Zodat je een glimlach tovert op de lippen van de mensen waarmee je de wijn proeft.

Grand cru team

Onze medewerkers stammen uit de meeste verschillende jaren. Samen vormen ze een grand cru team. Maak kennis:

  • Marc – Zaakvoerder, gediplomeerd wijnadviseur
  • Fabienne – Zaakvoerster, winkelmanager
  • Maarten – Allround wijnadviseur (WSET Adv.3), logistiek medewerker
  • Thomas - Allround wijnadviseur (WSET Adv.3)
  • Martine – Office & marketing assistant
  • Nicolas - Office assistant aankoop/accijnzen (Sommelier)
  • Harry - Magazijnier 
  • Kristine - Boekhouding

Wil ook jij glashelder genieten van elk wijnmoment?

Neem contact op

Zoals wijn moet zijn

Onze drie waarden

Correct

Bij DULST wijn met advies kun je elke fles met de ogen dicht kopen. Foute wijn krijgt geen kans, al op het eerste gezicht. We speuren de markt af naar eerlijke wijn van hoogstaande kwaliteit. Hier ben je zeker van de juiste wijn voor de juiste prijs. Dankzij onze heldere kijk schenk jij klare wijn. Je zult jezelf, je familie en je vrienden verrassen met jouw briljante keuze.

Competent

Wie zijn vak kent, geeft kundig advies voor smaak, gastronomie en budget. Valse vinologen komen er bij ons niet in. DULST wijn met advies heeft een neus voor wijn waarvan je voluit geniet. Bij zo’n wijn ruik je altijd een terroir, een keuken en een wereld. En ervan proeven groeit uit tot een ware beleving, die je zintuigen aanscherpt en van elke slok een meesterwerk maakt.

Consequent

We doen wat we zeggen. Altijd met respect voor markt, mensen en milieu. Bij DULST wijn met advies geen massaproductie of onbezonnen keuzes. We willen iedere wijnbouwer kennen en inschatten. Daarom vind je bij ons alleen maar Europese wijnen, elk met de juiste afdronk. Dat smaak je, dat raakt je. Het echte zelfbewuste leven begint pas als je van authentieke producten kunt genieten.

categorieën