Wijnkalender


Ontdek ons aanbod aan
degustaties, sessies, cursussen 

We bieden je een unieke kans om je te verdiepen in de wonderlijke, lekkere wereld van de wijnen. De ideale combinatie van kennis verwerven en genieten van wijn... 


Komende evenementenWijncursus: 'Wijnproeven, echt niet moeilijk'
Donderdag 07 maart 2024

Na deze avond zal wijn voor jou nooit meer hetzelfde zijn! Je leert de basistechnieken van wijnproeven en leert hoe de juiste wijn te kiezen voor jouw volgend etentje. Je proeft wijnen uit Frankrijk, Italië, Spanje of Oostenrijk en ontdekt alle geheimen over het productieproces, het serveren en bewaren van wijn.

Lentedegustatie:
21-22-23 maart 2024

Dertig kaarsjes van DULST wijn met advies? Die laten we nog een laatste keer flink opwakkeren. We zetten samen een orgelpunt op ons feestjaar, de kroon op het werk, de kaars op de taart.  
Kom jij mee degusteren? De toegang tot de degustatie is gratis.


Slotevent Walkingdinner:
23 maart 2024

Wanneer zwaaien we 30 jaar DULST wijn met advies definitief uit? Tijdens ons slotevent! Geniet van de foodpairing van gastronomische gerechtjes met aangepaste wijnen. Combineer het summum van gastronomie en vinologie. Klink op de toekomst samen met ons en een selecte groep wijnbouwers. 

Wijncursus: 'Zuid-Italië'
Donderdag 25 april 2024

Wist je dat Italië één van de oudste wijnlanden is en op vlak van productievolume, wijngaardoppervlakte én kwaliteit tot de absolute wereldtop behoort? 

Na het succes van de avondcursussen Noord- en Midden-Italië, sluiten we de Italië-trilogie af in Zuid-Italië. Voorkennis of deelname aan de vorige cursussen is niet vereist. 

Denk je bij Zuid-Italië spontaan aan de Primitivo-druif, de parel van Puglia? Dan ben je al goed op weg! Gelukkig heeft het zuiden nog veel meer te bieden. Al proevende ontdekken we ook heerlijke wijnen uit onder andere Campania, Sardinië en Sicilië.

Wijncursus: 'Duurzame wijnbouw' Donderdag 23 mei 2024

Duurzame wijnbouw: een thema dat de wijnbouwers de komende decennia zal bezighouden. Wil je op de hoogte zijn van de laatste trends? Leer je graag de verschillen tussen traditionele, biologische en zelfs biodynamische wijnbouw? Dan is deze avondcursus zeker iets voor jou!

Ontdek met al jouw zintuigen het potentieel van biologische en biodynamische wijnen. De kwaliteit moet al lang niet meer onderdoen voor wat de traditionele of conventionele wijnbouw wordt genoemd...


Afgelopen evenementenWijncursus: dinsdag 5 december 2023 'Sprankelende verscheidenheid'

 Voor de feestdagen gaan we graag op zoek naar bubbels. We grijpen makkelijk naar een vertrouwde Champagne of Cava. Maar de wereld van de schuimwijnen is bijna even gevarieerd als die van de gewone stille wijnen. We verkennen ook o.m. Italiaanse schuimwijnen zoals Prosecco, Franciacorta en Moscato d'Asti, of een Crémant uit een Franse regio. Bereid je feestdagen al proevend voor met boeiende bubbels!

Wijncursus:
donderdag 16 november 2023
'Spanje anders bekeken' 

Als we aan Spaanse wijnen denken, schieten namen als Cava, Rioja en Tempranillo meteen door ons hoofd. 
Maar heb je al gehoord van druivenrassen als Treixadura, Godello of Monastrell? Of proefde je al een wijn uit de appellatie Campo de Borja ? 
Ook Spanje heeft dus heel wat te bieden aan minder bekende druivenrassen en wijnregio's.
Schrijf je in voor de cursus 'Spanje anders bekeken'. Boeiend, educatief én plezierig.

Wijncursus:
donderdag 14 september 2023
'Italië - deel 2: Midden-Italië' 

Onze avondcursus 'Bella Italia Nord' in het voorjaar was een groot succes. 
Op algemene vraag brouwen een vervolg aan deze boeiende ontdekkingsreis doorheen Italië, met ditmaal de focus op Midden-Italië.
Niet alleen het superbekende Toscane, maar ook Umbrië, de Marken en de Abruzzen bieden heel wat boeiende wijnen van topkwaliteit.
Samen verkennen we al proevende deze wijnregio's.
glas wijn

Annulatievoorwaarden

- Annulatie tot 10 kalenderdagen voor de aanvang van de cursus: recuperatie van 100% van de deelnameprijs voor de geannuleerde deelnemer d.m.v. storting. 

- Annulatie tot 72 uur voor de aanvang van de cursus: recuperatie van 100% van de deelnameprijs d.m.v. geschenkbon. 

- Annulatie minder dan 72 uur voor de aanvang van de cursus, of niet komen opdagen van de deelnemer: de deelnameprijs blijft 100% verschuldigd

categorieën