Belgin - Gin - Raspberry Rosé - 38%

Apero & Digestief | GIN
Deze ambachtelijke gin van Belgische makelij heeft een natuurlijke, donkerrode kleur als gevolg van het gebruik van versgeperste frambozen. In de neus treffen we aroma's aan van rood fruit, vooral (uiteraard) frambozen, maar ook hints van rode besjes, aalbessen, rozenblaadjes en wat kruidigheid. De aanzet in de mond is zeer fris en fruitig, maar zoals in de neus reeds aangegeven, proef je nu ook een verrassende complexiteit resulterend uit het gebruik van de toegevoegde kruiden. Deze gin bevat maar liefst 19 botanicals, hetgeen direct duidelijk wordt na een slok te hebben gedronken. Als tonic-pairings kunnen we de Fever Tree Mediterranean en Schweppes Premium Mixer Original aanbevelen, afgewerkt met een vers framboosje en wat gedroogde rozenblaadjes.
€ 43,82  36,22 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
5-6°
Type
Apero & Digestief
Te bewaren (jaren)
"> 10"
Volume
0.5

Druif & ambacht

Regio
GIN
Vinificatie
Dubbele distillatie van hoogwaardige graanalcohol op basis van mediterrane kruiden, verse Belgische frambozen en gedroogde rozenblaadjes. Deze complexe gin bevat 19 botanicals.

Smaakprofiel

Gerechten
Aperitief

Over Belgin

Belgin is het hersenspinsel van drie Leuvense vrienden die België op de kaart willen plaatsen als kwaliteitsvol spirits-land. Naast de verwijzing naar België in de naam, is er in hun producten ook steeds een link te vinden naar kwaliteitsvolle, Belgische producten.
Categorieën