Château de l'Hospital Rouge Graves | 5+1 Promoprijs

Rode wijn | Frankrijk, GRAVES | 2018
Robijnrode kleur. Een complexe maar fijne neus met aroma’s van rijp rood en zwart fruit, wat gerookt hout, chocolade en leer. In de mond soepele en ronde tannine. Een mooie finale. De rijping van 12 maanden op eikenhouten vaten is duidelijk waarneembaar.
Tot
€ 14,34
Vanaf
€ 11,95

Specificaties

Serveer temperatuur
16-18 °C
Year
2018
Type
Rode wijn
Land
Frankrijk
Jaar
2018
Te bewaren (jaren)
+ 7-10
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
GRAVES
Druiven
Cabernet Sauvignon (30%), Malbec (5%), Merlot (60%), Petit Verdot (5%)
Teeltwijze
Biologisch
Vinificatie
Na een strenge selectie van de druiven op de trieertafel, blijven enkel de meest rijpe druiven over. Nu volgt de ontristing en een lichte kneuzing. De druiven gaan voor de gisting in inox cuves, met 15 tot 21 dagen schilcontact. Dit gebeurt apart per perceel en per druivensoort. Ook de rijping op eiken vaten gebeurt apart: 12 maanden op eikenhouten vaten, waarvan jaarlijks 30 % vernieuwd wordt.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Soepel sappig - medium (Rood)
Gerechten
Kruidenbrood, Peertjes - in wijn, Vlees - rood

Over Ch. de l'Hospital

Château L’Hospital is een historisch monument uit de neoclassicistische periode. Dit Château bevindt zich in het plaatsje Portets, zo'n 24 kilometer ten Zuidoosten van Bordeaux. De wijngaarden liggen binnen de appellatie Graves. De nieuwe Zwitserse eigenaar, Marcel Disch, is vastbesloten zijn domein tot één van de beste binnen deze appellatie te maken. Men werkt hier op traditionele wijze. Na een strenge selectie van de druiven volgt de gisting en rijping op eikenhouten vaten.
categorieën