Tacchino | 5+1 Promoprijs | Barbera del Monferrato DOC

Rode wijn | Italië, PIEMONTE | 2017
Deze wijn heeft een donkere robijnrode kleur. In de neus fijn en elegant met subtiel rood fruit, zwarte bessen en zwarte peper. In de mond elegantie troef. Deze wijn heeft een fruitige, frisse finale met zachte tannines. Kortom een heerlijke expressieve rode wijn die een aantal typische gerechten zal animeren.
Van 1 tot 5
€ 12,29
Vanaf 6
€ 10,25

Specificaties

Serveer temperatuur
16-18 °C
Year
2017
Type
Rode wijn
Land
Italië
Jaar
2017
Te bewaren (jaren)
+ 5-7
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
PIEMONTE
Druiven
Barbera (100%)
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
Tacchino produceert zijn Barbera del Monferrato met veel zorg. De vinificatie vindt plaats in roestvrij stalen tanks, opdat de wijn zich optimaal zuiver en fruitig kan presenteren.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Fruitig licht - kort (Rood)
Gerechten
Antipasta, Pasta's, Pizza, Risotto, Salsiccia

Over Tacchino

Monferrato is van oudsher een beroemde wijnstreek, in de Piemonte in Italië, waar de wijngaarden de heuvels als een deken bedekken. Het wijngoed Tacchino (ongeveer 25 hectare, waarvan ongeveer de helft met wijnstokken beplant) ligt in het hart van dit groene gebied. Het domein heeft de vorm van een natuurlijk amfitheater, waardoor de wijngaarden beschermd worden tegen de koude noordelijke wind, uit de Alpen. De zuidelijke ligging van de wijngaarden, de 'witte' kalkrijke bodem, de redelijk lage productie per hectare en de klassieke manier van oogsten zijn onder andere het geheim van deze hoogwaardige wijnen.
categorieën