Vega Clara - Diez Almendros | Ribera del Duero DO

Rode wijn | Spanje, CASTILLA Y LEON | 2020
Deze wijn bevat aroma's van vers zwart en rood fruit, met tonen van chocolade en verschillende kruiden (kruidnagel en kaneel) afkomstig van de vatrijping. Het is een frisse en fruitige wijn, met een hoge smaakintensiteit en een elegant zacht en romig mondgevoel.
€ 16,29  13,46 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
16-17 °C
Year
2020
Type
Rode wijn
Land
Spanje
Jaar
2020
Te bewaren (jaren)
+ 5-7
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
CASTILLA Y LEON
Druiven
Tempranillo
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
Rigoreuze, manuele selectie van de druiven. Het oogsten vond plaats eind september - begin oktober. De fermentatie vindt voor 50% plaats in Amerikaanse eik en 50% in Franse eiken vaten. Daarna rijpt de wijn nog 12 maanden vooraleer gebotteld te worden. De wijn bevat voornamelijk Tempranillo en daarnaast nog een fractie van de 'secret blend'.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Complex royaal - medium (Rood)
Gerechten
Lamsbout, Langoustine, Spek - gerookt, Tomaat - grijze garnaal, Vlees - geroosterd

Over Vega Clara

Vega Clara bezit 8 hectare aan wijngaarden. De bodega situeert zich zo'n 30 km ten Oosten van Valladolid. Alle wijngaarden bevinden zich in het dorp Quintanilla de Onésimo, in de beroemde Golden Mile van de Ribera de Duero. De wijngaarden van Vega Clara zijn verdeeld in twee verschillende stukken land, gelegen in het tegenovergestelde deel van het dorp en bevinden zich op 720 en 800 m boven de zeespiegel. In totaal worden drie blauwe druivensoorten geteeld die zorgen voor wijnen met geweldige aroma's.
categorieën