Agusti Torello Mata - Rosat Trepat Brut Reserva Cava

Schuimwijn | Spanje, CAVA | 2020
Heldere rode kleur met een gemiddelde intensiteit. In de neus merken we expressieve aroma's van rijpe kersen en frisse watermeloen. De geuren van geconcentreerd, rood fruit steken er bovenuit. Duidelijk een rijkelijke rosé cava voor bij de maaltijd. 
€ 21,05  17,40 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
8-10 °C
Year
2020
Type
Schuimwijn
Land
Spanje
Jaar
2020
Te bewaren (jaren)
+ 3-5
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
CAVA
Druiven
Trepat (100%)
Teeltwijze
Biologisch
Vinificatie
De Trepat-druiven werden handmatig geoogst van het perceel in Sant Joan de Mediona, gelegen op 500 meter boven de zeespiegel. Na een korte inweking van 8 uur, fermenteert het druivensap gedurende 28 dagen bij 16 °C. Hierna volgt een tweede vergisting op fles voor 2 jaar bij een constante temperatuur van 17 °C. De datum van dégorgement staat op de achterkant van de fles. Deze Cava is organisch en vegan gecertifieerd. Totale oplage bedraagt 32.000 flessen. 
Jaarspecifiek
2020 kreeg te maken met een natte lente en droge zomer. Als gevolg hiervan vond de oogst vroeg plaats en werden alle druiven geplukt in een korte tijdspanne. Door de vroege oogst is de kleur in het glas helderder dan gewoonlijk. 

Smaakprofiel

Gerechten
Aperitiefhapje / Hors-d'oeuvres, Fruit, Fruitige desserts, Kaas, Voorgerechten

Over

De Cava's van Agusti Torello Mata zijn de weerspiegeling van de inzet van een ganse familie die slechts één doel voor ogen heeft: jaar na jaar topcava's produceren met een ongeziene en internationaal gerespecteerde persoonlijkheid. Uniek voor het domein is dat ze enkel "vintage" Cava op de markt brengen. Dit drijft hen tot het uiterste om elk jaar opnieuw het beste in de druif naar boven te halen. Blenden met reservewijnen uit andere jaargangen is namelijk onmogelijk. Combineer deze gedrevenheid met een uitzonderlijke opvoeding in de kelders van het domein (ze produceren enkel Reserva en Grand Reserva wijnen) en het resultaat is uitmuntend. 
categorieën