Domaine Manoir du Carra - Les Bottières Julienas

Rode wijn | Frankrijk, BEAUJOLAIS | 2020
Mooie robijnrode kleur. Aroma's van pioenroos, violet en kaneel. Volle, fruitige body. 
€ 12,23  10,11 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
16-17 °C
Year
2020
Type
Rode wijn
Land
Frankrijk
Jaar
2020
Te bewaren (jaren)
+ 3-5
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
BEAUJOLAIS
Druiven
Gamay (100%)
Vinificatie
Lieu-dit "En Bottière" heeft een lichte kleibodem, is zuid-geöriënteerd, ligt op 180 meter hoogte en heeft een hellingsgraad van minder dan 5%. De wijnstokken zelf zijn 50 jaar oud. 
Handmatige oogst met strenge selectie op de sorteertafel. De wijn wordt geproduceerd door volle wijntrossen (niet ontsteeld) te vinifiëren volgens de unieke Beaujolais methode: macération semi-carbonique. Nadien rijpt de wijn op zijn fijne droesem gedurende 3 tot 4 maand en dit in oude eiken vaten om de micro-oxygenatie te bevorderen. Lichte filtratie vooraleer de wijn gebotteld wordt. 

Smaakprofiel

Gerechten
Coq- au- vin, Gevogelte - Fazant, Kaas, Patrijs

Over Dom. Manoir du Carra

Domein Manoir du Carra, gelegen in het hartje van de Beaujolais streek, werd opgericht in 1850 door notabelen uit Lyon en wordt al vier generaties lang uitgebaat door de familie Sambardier die het domein in 1962 effectief opkocht. Zij houden vast aan de traditie met biologische teelt, doch met oog voor innovatie. Het domein beslaat inmiddels 34ha waarvan het grootste gedeelte in de appellatie Beaujolais Villages (24ha) en 6ha in Beaujolais. Voor de appellaties Julienas, Moulin à Vent en de Beaujolais Blanc is telkens 1 ha gereserveerd. De wijnen van dit huis werden al meermaals bekroond met nationale en internationale vermeldingen en médailles. “Indien alle wijnbouwers binnen Beaujolais dezelfde energie en passie zouden steken in de productie van hun wijn, zou de crisis binnen de regio ver zoek zijn!!” dixit Marc Dulst.
categorieën