Le Comte de Malartic Rouge | Pessac Léognan

Rode wijn | Frankrijk, GRAVES | 2020
Deze Comte de Malartic is de nieuwe benaming voor de tweede wijn van Chateau Malartic. Diepe paarsblauwe kleur en aroma's van pruim, cassis en confituur van aalbes. Naast het fruit ruiken we in de achtergrond toetsen van potloodslijpsel, schors en zwarte peper. Medium tot volle body in de mond, sappig met zachte tannine en een pittige finale. 
€ 24,56  20,30 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
18 °C
Year
2020
Type
Rode wijn
Land
Frankrijk
Jaar
2020
Te bewaren (jaren)
+ 7-10
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
GRAVES
Druiven
Cabernet Sauvignon (18%), Merlot (78%), Petit Verdot (4%)
Teeltwijze
Duurzaam/ HVE / Terra vitis
Vinificatie
Manuele oogst met diverse passages in de wijngaard. Vinificatie in houten en stalen vaten voor een periode van 3 weken. Traditionele rijping sur lie in Franse houten vaten (30% nieuwe eik) gedurende 15 maanden. 

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Soepel sappig
Gerechten
Barbecue, Entrecote, Ossenhaas, Vlees

Over Ch. Malartic lagraviere

Het Domein Lagravière is befaamd vanwege zijn uitstekend terroir en zijn bekende "heuveltje" van grind. Ter ere van de Graaf Hippolyte de Malartic, admiraal in dienst van de koning van Frankrijk en eigenaar van het domein, werd het château in de 18e eeuw herdoopt in Malartic-Lagravière. Sinds 1996 is het domein eigendom van het Belgische koppel Michèle en Alfred-Alexandre Bonnie die het landgoed volledig renoveerden. Zij zorgden ervoor dat Château Malartic Lagravière een waardige plaats kreeg onder de grote Bordeaux wijnen. De wijnen van Château Malartic Lagravière zijn gekend over de hele wereld omwille van hun complexiteit, kracht, elegantie en evenwicht.
categorieën