Domaine Roland Tissier Tradition | Sancerre
Specificaties
Druif & ambacht
De druiven zijn afkomstig van de emblematische druivensoort van de streek: Sauvignon Blanc. De wijnstokken, met een gemiddelde leeftijd van 30 jaar, zijn aangeplant op terroirs van klei-kalksteen, kalkrijke bodems en vuursteen (silex). De oogst gebeurt machinaal. Na een zeer trage pneumatische persing ondergaat het sap een statische koudbezinking van 24 uur. Vervolgens wordt het overgeheveld naar roestvrijstalen tanks voor de alcoholische gisting, die plaatsvindt bij gecontroleerde lage temperatuur (ongeveer 15°C) gedurende 15 tot 20 dagen. Tijdens de rijping op fijne gistresten worden bâtonnages (het opschudden van de lie) uitgevoerd, niet systematisch, maar afhankelijk van het oogstjaar, wat bijdraagt aan de volheid en rondheid van de wijn. Daarna wordt de wijn geklaard, en na een periode van bezinking volgt het overhevelen, een filtratie, en vervolgens de botteling.