Wij leveren onze kwaliteitswijnen in heel België voor slechts €9,95.

Le Chai Duchet - Viré-Clessé Quintessence | Viré-Clessé

Witte wijn | FRANKRIJK, BOURGOGNE | 2022
Een delicate maar rijke neus met witte bloemen en rijpe peer, wat complexer door toetsen van honing en een frisse mineraliteit.
Een fris en rond mondgevoel, met fruit, mineraliteit en subtiele kruidigheid; een mooie body en een afdronk met een mooie lengte.
€ 22,51  18,60 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
8-10°C
Year
2022
Type
Witte wijn
Land
FRANKRIJK
Jaar
2022
Te bewaren (jaren)
+ 7-10
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
BOURGOGNE
Druiven
Chardonnay
Teeltwijze
Duurzaam/ HVE / Terra vitis
Vinificatie
De wijngaard in Viré is 70 jaar oud en ligt Oost, Zuid-Oost, met zicht op de Mont-Blanc in de verte. Op een klei en kalksteen bodem groeit de chardonnay in een continentaal klimaat met Mediterrane invloeden. Men werkt met ploegen van de grond en beredeneerd gebruik van milieuvriendelijke behandelingsproducten.
Voor deze wijn oogst men slechts één perceel. De wijn rijpt gedurende 10 maanden op zijn droesem in betonnen cuves, hierdoor wordt het fruit aangevuld met complexiteit en body.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Complex zonder houttoets
Gerechten
Vis - Vispannetjes | Quiche | Vis - met lichte saus | Salade met warme geitenkaas

Over

De familie Duchet bezit deze wijngaarden van voor de Eerste Wereldoorlog. Van 4 Ha toen groeide het domein naar 11,5 Ha nu. De wijngaarden zijn meer dan 60 jaar oud, sommige stokken zelfs meer dan 100 jaar oud. Ze strekken zich uit in de omgeving van Mâcon, het zuiden van de Bourgogne, in Viré.
Het domein heeft een HVE-certificaat, Haute Valeur Environnementale. Dit staat voor duurzame landbouw: zacht ploegen om de grasgroei te beheersen, met bevordering van het bodemleven en alleen zorgvuldig behandelen met natuurlijke preparaten van bv. brandnetel of varen. Deze maatregelen versterken de diepe wortelgroei en de natuurlijke afweer van de wijnstokken. 
De geobiologische benadering zie je ook in de wijnkelder, die met stro geïsoleerd is; men grijpt enkel in wanneer het nodig is omdat de gezonde druiven als het ware zichzelf transformeren naar kwalitatieve wijn.


categorieën