Ciabot Berton - Roggeri | Barolo DOCG
                                                    
                
    Rode wijn | Italië, PIEMONTE  |  2017
                                    
                                
                                
Granaatrode kleur. De wijn is vol, met aroma's van rood fruit en rozen, maar ook balsamico en mineralen. Hij is heel gestructureerd met zeer aanwezige tannines, maar deze zijn rond en zacht, wat zorgt voor een aangename en smaakvolle wijn met een lange finish.
                            
                            
            
            
            
                            
                
                    € 48,23
                
                
                                           
            
                                                                    
                         39,86
                        excl. btw
                    
                                    
    
             
    
    
                                    
    
        
            
    
    
    
    
    Specificaties
Serveer temperatuur
                                                    
                                                        16-18°C
                                                    
                                                                                                                                                                                                            Type
                                                    
                                                        Rode wijn
                                                    
                                                                                                                                                                                                            Land
                                                    
                                                        Italië
                                                    
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Jaar
                                                    
                                                        2017
                                                    
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Te bewaren (jaren)
                                                    
                                                        > 10
                                                    
                                                                                                                                                                                                            Volume
                                                    
                                                        0.75
                                                    
                                                                                                                                                Druif & ambacht
Regio
                                                    
                                                                                                                    PIEMONTE
                                                                                                            
                                                                                                                                                                                                                                                                                            Druiven
                                                    
                                                                                                                                                                                
                                                            
                                                                                                                        Nebbiolo (100%)
                                                                                                            
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Teeltwijze
                                                    
                                                                                                                    Traditioneel
                                                                                                            
                                                                                                                                                                                                                                                                                    
                                                                                            Vinificatie
                                                
                                                    Traditionele maceratie, met contact met de most, gedurende 20 dagen, in cementen cuves met glasvezel. Vervolgens rijpt de wijn eerst in Franse eiken "botte", erna in botte van Slavonische eik.
                                                
                                            
                                                                                            Jaarspecifiek
                                                
                                                    Ciabot Berton Roggeri Barolo 2017 is één van de 50 wijnen wereldwijd (!) die op de Decanter World Wine Awards 2022 bekroond werden met de titel "Best in Show". Een prestigieuze prijs die de grootsheid van deze Barolo terecht in de spotlight zet!
                                                
                                                                                    Smaakprofiel
Smaakprofiel
                                                
                                                    Complex structuur tanninerijk 
                                                
                                            
                                                                                                                                        Gerechten
                                                
                                                    Kaas - rijk | Wild | Truffel
                                                
                                                                                    Over Ciabot Berton
Het huidige domein is gebouwd in de jaren '80 op de plaats die altijd bekend was als Ciabot Berton. Ciabot is Piedmonts dialect voor een klein gebouw, dat vroeger aan een man met de naam Berton behoorde. Toen Berton probeerde om een vuurwerkfabriek op te richten, liet hij het gebouw uitbranden en vernietigde hij zo het dak. Deze oude ruïne is nog steeds te zien vanuit het huidige wijndomein, en is omringd door Nebbiolo-wijngaarden. Op heden zijn het Marco en zijn vrouw Federica die de familiale traditie met passie verderzetten. 
                                                            