Celemin Diez - A Horquilla | Vino de la Tierra de Castilla y León Albillo Real
Witte wijn | SPANJE, IGP (Vino de la Tierra) | 2023
"A Horquilla" ontleent z'n naam aan een oud trainingssysteem om de druiven op te binden. Levendige Albillo Real met een magische en unieke smaakervaring. Sesam, wax, zout en steenfruit leiden tot een luxueuze witte wijn die tegelijk delicaat en complex is. Verder proeven we subtiele kruidigheid en toast van de (hergebruikte) Franse eikenhouten vaten. Met een productie van slechts 750 (!) flessen moet je je gelukkig prijzen als je deze wijn mag ontkurken!
€ 33,86
27,98
excl. btw

Specificaties
Serveer temperatuur
10-12 °C
Year
2023
Type
Witte wijn
Land
SPANJE
Jaar
2023
Te bewaren (jaren)
+ 7-10
Volume
0.75
Druif & ambacht
Regio
IGP (Vino de la Tierra)
Druiven
Albillo Real
Vinificatie
Spontane fermentatie in gebruikte Franse eikenhouten vaten. De rijping, eveneens in hergebruikte barriques van 225 L, duurt 12 maanden. Lichte filtering en geen klaring. Hiermee tracht Esteban Celemin de interventies in de wijngaard te beperken. Vanwege de kleine oplage heeft hij geen biodynamische certificatie. Desalniettemin draagt hij biodynamie hoog in het vaandel.
Smaakprofiel
Smaakprofiel
Complex zonder houttoets
Gerechten
Genietwijn | Gevogelte - bressekip | Cordon Blue
Over
Esteban Celemin Diez wijnen zijn het resultaat van zijn geloof in het potentieel van de bijna uitgestorven Albillo Real druivensoort. Zijn wijndomein is gelegen in Castronuño (Castilla y Leon, tussen Valldolid en Salamanca) aan de Duero rivier. Hoewel Tempranillo en Verdejo in deze regio de plak zwaaien, zwom Esteban met succes tegen de stroom in. Hoewel de meeste Albillo Real druivenstokken gerooid werden, kon hij toch nog een kleine, oude wijngaard op de kop tikken. Zijn eigen domein telt slechts 2 hectare. Daarnaast kan hij ook rekenen op een deel van de oogst van enkele goede vrienden, die hun druiven biologisch en met minimale interventie telen. Al zijn wijnen worden individueel en onder een ander etiket gebotteld. Op deze manier komt het unieke terroir volledig tot z'n recht. Jaarlijks produceert hij zo 8 à 10 verschillende wijnen, met een beperkte totaaloplage van 15.000 flessen.