Aceto Balsamico Di Modena - Acetaia Le Aperte Sigillo 30 | IGP - 5 cl Linea Sigillo
                                                    
                
    VINEGAR
                                    
                                
                                Een aangename balans tussen zoet en zuur. Met aroma's van kers, kastanje, hout en bloemen op de achtergrond.
Het mondgevoel is zacht en stroperig. Met zijn body en boeket tilt deze balsamico elk gerecht naar een hoger niveau.
                            
                            
            
            
            
                            
                
                    € 26,03
                
                
                                           
            
                                                                    
                         24,56
                        excl. btw
                    
                                    
    
             
    
    
                                    
    
        
            
    
    
    
    
    Specificaties
Te bewaren (jaren)
                                                    
                                                        "> 10"
                                                    
                                                                                                                                                                                                            Volume
                                                    
                                                        0.05
                                                    
                                                                                                                                                Druif & ambacht
Regio
                                                    
                                                                                                                    VINEGAR
                                                                                                            
                                                                                                                                                                                                Druiven
                                                    
                                                                                                                                                                                
                                                            
                                                                                                                        Trebbiano (100%)
                                                                                                            
                                                                                                                                                                                                                                                                                            Teeltwijze
                                                    
                                                                                                                    Traditioneel
                                                                                                            
                                                                                                                                                                                                                                                                                    
                                                                                            Vinificatie
                                                
                                                    Rijpe druiven worden met de schil geperst tot pulp (most). Deze most worden gekookt tot een dikke substantie. De rijping gebeurt in eiken vaten. Hoe dikker de balsamico, hoe langer hij bewaard is. Men wisselt soms van vat tijdens de rijping om een meer complexe smaak te bekomen.
De balsamico Sigillo 30 heeft echter 30 verschillende vaten gezien.
                                                
                                            
                                                                                    Smaakprofiel
Gerechten
                                                
                                                    Salades | Steak tartaar | Dessert met chocolade | Carpaccio | Kaas - gerijpt
                                                
                                                                                    Over
Het domein Le Aperte is gelegen in de provincie Modena, in het Noorden van Italië, tussen Parma en Bologna. De naam dankt het domein aan de open vlakte waarin het gelegen is. De bodem is er zeer rijk aan klei, wat heel geschikt is voor zoete druiven, wat dan weer het recept is voor een goede Balsamico di Modena. Le Aperte gaat er prat op enkel druiven van het eigen domein te gebruiken.
                                                             
    
    
     
    
    
     
    
    
     
    
    
     
                                                                                                                                                                                                        