Estones - Vine | Terra Alta DO Grenache Blanco - Macabeo | BIO

Witte wijn | Spanje, CATALUNA | 2022
De Vine (vi-né) van Estones heeft een heldere, zuivere citroengele kleur met een groene rand. We bespeuren een complexe variatie aan aroma's, gaande van vers fruit (appel, peer, ananas), medicinale toetsen (anijszaad, venkel) tot vanille, karamel, cacao en noten. Breed en vol in de mond met een romige structuur. 
€ 17,91  14,80 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
10-12 °C
Year
2022
Type
Witte wijn
Land
Spanje
Jaar
2022
Te bewaren (jaren)
+ 3-5
Volume
0.75
Alc%
13.5

Druif & ambacht

Regio
CATALUNA
Druiven
Garnacha Blanca (80%), Macabeo (20%)
Teeltwijze
Biologisch
Vinificatie
Manuele oogst met volledig ontristen van de druiven. Koude maceratie met kort schilcontact alvorens de druiven zacht te persen. De helft van de Garnacha Blanca (dus 40% van de totale wijn) fermenteert en rijpt 8 maanden in nieuwe Franse eiken en acacia vaten. De overige helft van de Garnacha Blanca en de Macabeo (samen goed voor 60% aandeel) fermenteren en rijpen 5 maand sur lattes in inox vaten. De wijn ondergaat koude stabilisatie (verwijderen van wijnsteenzuur) en wordt geklaard en gefilterd alvorens te bottelen. 

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Rond Soepel
Gerechten
Escargots, Kaas , Kaas , Vis

Over

In 2008 sloegen twee ondernemers met uitstekende wijnervaring de handen in elkaar en richtten ze Estones Vins op. Salvi Moliner is verantwoordelijk voor de wijnproductie en Sergi Montalà is de sommelier. Het doel was een project te starten waarbij ze hun stempel op de regio konden drukken. En of ze dit doen! Hun wijnen omvatten een eigen(wijze?) stijl, zonder de eigenheid van de regio DO Montsant teniet te doen. 
categorieën