Artner - Ried Kirchweingarten 1ÖTW | Carnuntum Blaufränkisch

Rode wijn | Oostenrijk, NIEDERÖSTERREICH | 2019
Deze kersenrode Blaufränkisch heeft een aromatische neus met donkerrood fruit, bramen en zwarte bessen. De gulle aroma's worden ondersteund door eikenhout. In de mond genieten we van pure en intense fruitsmaken, een frisse aciditeit en een fijne tanninestructuur. Een levendige en gebalanceerde wijn van het hoogste niveau!
€ 39,63  32,75 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
16-18 °C
Year
2019
Type
Rode wijn
Land
Oostenrijk
Jaar
2019
Te bewaren (jaren)
> 10
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
NIEDERÖSTERREICH
Druiven
Blaufrankisch (100%)
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
Ried Kirchweingarten is een zacht glooiende en zuidgerichte helling gelegen onder de kerk van Höflein. Deze is bovendien geclassificeerd als 1 ÖTW (Erste Lagen), een equivalent aan de Franse Premier Cru's om de beste wijngaarden aan te duiden. De wijngaard is bedekt met Pannonische afzettingen van klei en gedeeltelijk met lössafzettingen, wat eerder zeldzaam is in Carnuntum. De bodem zelf is kalkrijk en levert pittige, gestructureerde wijnen met voldoende zuren. 

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Complex structuur tanninerijk - top (Rood)
Gerechten
Gebraad, Lamscarré, Steak - gegrild, Vlees - Kalf, Wiener Schnitzel, Wild - Stoofpotje

Over

Alle wijngaarden van Weingut Artner bevinden zich in de Carnuntum DAC (Niederösterreich), een wijnbouwgebied gelegen aan de oever van de Donau tussen de steden Wenen en Bratislava. De geschiedenis van het wijndomein gaat terug tot het midden van de 17de eeuw. Sinds 1980 schakelde de familie een versnelling hoger en werd de focus gelegd op authentieke kwaliteitswijnen met karakter. Weingut Artner wordt gerund door 2 broers en een neef: Hannes, Peter en Christoph. Op heden telt het domein 40 hectare aan wijngaarden en is het, sinds de oogst van 2021, volledig biologisch gecertificeerd. 
categorieën