Château Crabitey Blanc | Graves

Witte wijn | Frankrijk, GRAVES | 2022
De wijn vertoont een goudgele kleur met een groene schijn. Het is een wondermooie minerale wijn met levendige en knapperige zuren. Aroma's van citrus, witte bloemen, munt en gember. Tegelijkertijd rond en zacht, omarmd door smakelijke maar delicate houttoetsen. 
€ 16,21  13,40 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
8-10 °C
Year
2022
Type
Witte wijn
Land
Frankrijk
Jaar
2022
Te bewaren (jaren)
+ 3-5
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
GRAVES
Druiven
Sauvignon blanc (80%), Sémillon (20%)
Teeltwijze
Duurzaam/ HVE / Terra vitis
Vinificatie
Duurzame landbouwpraktijken staan centraal bij het produceren van deze Ch. Crabitey Blanc. Opbrengst van 40 hectoliter per hectare. Opvoeding op Franse eikenhouten vaten (20% nieuw hout) gedurende 6 maanden met regelmatige bâttonage. Vegan gecertifieerd.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Aromatisch fris - medium (Wit)
Gerechten
Asperges, Oesters - gegrild, Salade met warme geitenkaas, Schaaldieren, vis - kabeljauw

Over Ch. Crabitey

Château Crabitey ligt 35 kilometer ten zuiden van Bordeaux. Dit domein behoorde in 1982 toe aan een religieuze congregatie. De zusters investeerden in het Château en zorgden ervoor dat het algemene bekendheid kreeg. In 1985 deden ze beroep op Jean-Ralph de Butler die hun leerde te professionaliseren en te moderniseren. De zusters verlieten het domein in 1992. Sinds 1999 beheert Arnaud de Butler het domein onder het waakzame oog van zijn vader. In 2001 bouwden ze een nieuwe productiekelder. Ze hebben een domein van 27 ha waarvan 2 ha voor witte wijn.
categorieën