Nikka - Japanese Double matured Blended Whisky - 51,4% 50cl From the barrel

Apero & Digestief | WHISKY
Fijne neus met een complexe, florale, fruitige pointe. Daarna steken kruiden en leer de kop op naast kruidnagel, vanille, nougat met amandelen en karamel. De mond is krachtig en vastberaden, evolueert over gekaramelliseerde appel, gekookte perzik en dadels. Lange afdronk met een maritieme vanilletoets en pruimenconfituur. 
€ 48,95  40,45 excl. btw

Specificaties

Type
Apero & Digestief
Volume
0.5

Druif & ambacht

Regio
WHISKY
Vinificatie
Er worden drie verschillende types destillaten geproduceerd: één volledig op basis van maïs, één volledig op basis van gemouten gerst en een destillaat dat een mengeling is van gerst en maïs. Op de Yoichi site zijn er 6 ketels te vinden die rechstreeks verhit worden met steenkool en zo een robuuste, geturfde new make spirit produceren. Deze blended whisky komt voort uit sherryvaten, bourbon, opnieuw gebrande bourbon vaten en nieuwe vaten. Dit geeft de Nikka een ongezien krachtige en complexe smaak. 

Smaakprofiel

Over

Masataka Taketsuru, geboren in 1894, wordt aanzien als de grondlegger van de Japanse whisky. Deze chemicus van opleiding werd ingehuurd door Settsu Shuzo die hem in 1919 opdroeg een opleiding rond whiskyproductie te gaan volgen in Schotland. Masataka werd verliefd op de Schotse whisky en otmoette daar zijn zielsverwant Rita Cowan. Tijdens zijn scholing te Campletown dacht hij reeds volop na over de ideale plek in Japan om een productie-eenheid op te richten, en zo zijn droom om distilleerder te worden, waar te maken. Bij zijn terugkeer naar Japan was het voor hem duidelijk dat het eiland Hokkaido veruit de beste keuze was. Shinjiro Torii, zijn toenmalige werkgever, was het hier echter niet mee eens, en hij besloot een distileerderij te open met Yamuzaki. Enige tijd later vertrokken Masataka en zijn vrouw Rita naar Hokkaido en richtten daar te Yoichi een eerste distilleerderij op. Een icoon in de Japanse whisky geschiedenis!
categorieën