Salatin - Extra Dry | Treviso DOC Prosecco
                                                    
                
    Schuimwijn | Italië, PROSECCO
                                    
                                
                                Deze prosecco heeft een lichtgele kleur met groene tinten. Het boeket geeft een explosie van fruitige en florale aroma's van groene appel, perzik, acacia en jasmijn. Op het palet vinden we voldoende aciditeit met aroma's van citrus, een zacht zoet karakter en een aangename afdronk.
                            
                            
            
            
            
                            
                
                    € 12,81
                
                
                                           
            
                                                                    
                         10,59
                        excl. btw
                    
                                    
    
             
    
    
                                    
    
        
            
    
    
    
    
    Specificaties
Serveer temperatuur
                                                    
                                                        6-8°
                                                    
                                                                                                                                                                                                            Type
                                                    
                                                        Schuimwijn
                                                    
                                                                                                                                                                                                            Land
                                                    
                                                        Italië
                                                    
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Te bewaren (jaren)
                                                    
                                                        "+ 1-2"
                                                    
                                                                                                                                                                                                            Volume
                                                    
                                                        0.75
                                                    
                                                                                                                                                Druif & ambacht
Regio
                                                    
                                                                                                                    PROSECCO
                                                                                                            
                                                                                                                                                                                                Druiven
                                                    
                                                                                                                                                                                
                                                            
                                                                                                                        Glera (100%)
                                                                                                            
                                                                                                                                                                                                                                                                                            Teeltwijze
                                                    
                                                                                                                    Traditioneel
                                                                                                            
                                                                                                                                                                                                                                                                                    
                                                                                            Vinificatie
                                                
                                                    De druifjes worden zacht geperst, waarna de alcoholische fermentatie plaats vindt met geselecteerde gisten. De tweede fermentatie, via de Charmat-methode, duurt 45 dagen aan een lage, gecontroleerde temperatuur.
De restsuiker ligt tussen de 14,5 en 15,5 g/L.
                                                
                                            
                                                                                    Smaakprofiel
Gerechten
                                                
                                                    Dessert - rode vruchten | Salades met exotisch fruit | Aperitief
                                                
                                                                                    Over Salatin
Het waren de broers Cav. Antonio en Ercole die het wijndomein in 1947 opstartten. Gedreven door passie werd het domein doorheen de jaren doorgegeven aan hun zonen en zelfs de kleinkinderen. Deze laatsten beheren nu de volledige wijngaard van 75 hectaren die zich uitstrekt over de Prosecco heuvels (Unesco werelderfgoed), Grave del Friuli en DOC Venezia. 
                                                            