Vega Clara - Dacan | Ribera del Duero DO

Rode wijn | Spanje, CASTILLA Y LEON | 2016
De aroma's van Dacán brengen u onmiddellijk naar de wijngaard waar het vandaan komt, een reis naar een zeer oude wijngaard van biologische teelt, beheerd zonder het gebruik van herbiciden of pesticiden, een prachtig landschap omringd door bloemen en wilde kruiden met rijke tinten, tijm , venkel, lavendel, ... het respect voor de plant en zijn terroir doet al deze aroma's stijgen naar een hoger niveau van expressie; scherpte, complexiteit, frisheid ... zoals de frisheid van een ochtend in Ribera del Duero, vergezeld van de elegantie van de tempranillo, bramen, krenten, zoethout, …
€ 335,30  277,11 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
17-18°C
Year
2016
Type
Rode wijn
Land
Spanje
Jaar
2016
Te bewaren (jaren)
> 10
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
CASTILLA Y LEON
Druiven
Tempranillo (100%)
Teeltwijze
Biologisch
Vinificatie
Rigoreuze, manuele selectie van de druiven, die afkomstig zijn van de Pedrosa de Duero, waar ook de druiven van Vega Sicilia vandaan komen. Het oogsten vond plaats op 26 oktober 2016. De fermentatie verloopt voor 100% in Franse eiken vaten. De wijn rijpt dan nog 18 maanden vooraleer gebotteld te worden. Er worden amper 1969 flessen geproduceerd.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Complex structuur tanninerijk - top (Rood)
Gerechten
Chateaubriand - met buikspek, Lamsbout, Vlees - grillades, Wild - Stoofpotje

Over Vega Clara

Vega Clara bezit 8 hectare aan wijngaarden. De bodega situeert zich zo'n 30 km ten Oosten van Valladolid. Alle wijngaarden bevinden zich in het dorp Quintanilla de Onésimo, in de beroemde Golden Mile van de Ribera de Duero. De wijngaarden van Vega Clara zijn verdeeld in twee verschillende stukken land, gelegen in het tegenovergestelde deel van het dorp en bevinden zich op 720 en 800 m boven de zeespiegel. In totaal worden drie blauwe druivensoorten geteeld die zorgen voor wijnen met geweldige aroma's.
categorieën