Cantina Santa Maria La Palma - Naramae - Riserva - Cannonau di Sardegna DOC - Cannonau

Rode wijn | Italië, SARDEGNA | 2018
Robijnrode kleur met granaatrode reflecties. In de neus intense aroma's van rood fruit, mediterrane geuren, waaronder kerriekruid en tonen van balsamico. Een hartige wijn met een volle aanzet en een lange, elegante afdronk. 
€ 17,42  14,40 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
18 °C
Year
2018
Type
Rode wijn
Land
Italië
Jaar
2018
Te bewaren (jaren)
+ 5-7
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
SARDEGNA
Druiven
Cannonau (100%)
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
De druiven zijn afkomstig van de wijngaard Jerzu in het binnenland van Sardinië. De hogere ligging van de wijngaard en de ondergrond van graniet en alluviale klei, dragen bij aan de complexiteit en kwaliteit van de wijn. De druiven worden met de hand geplukt en daarna gemacereerd in inox vaten aan een gecontroleerde temperatuur. Hierna rijpt de wijn in Franse Allier barriques (12 maand), gevolgd door een rijping op fles (2 maand).

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Complex structuur tanninerijk - medium (Rood)
Gerechten
Kaas - gerijpt, Vlees - geroosterd, Wild, Wild - hazenrug

Over Cantina Santa Maria La Palma

700 hectaren gesitueerd in hetgeen gezien wordt als de beste wijngebieden in Sardinië: daar, in de glooiende heuvels en eindeloze vlakten staan de wijngaarden van het wijndomein Santa Maria La Palma, waar ideale klimatologische omstangheden zijn. De milde temperaturen en de blootstelling aan de inkomende zeebries creëren een omgeving die de productie van hoge kwaliteitswijnen stimuleert.
categorieën