Château Carbonnieux rouge - G.C.C. Pessac Léognan

Rode wijn | Frankrijk, GRAVES | 2017
De rode wijn van Chateau Carbonnieux wordt gekenmerkt door zijn elegantie, met kruidig hout, gegrilde toetsen en aroma's van zwart fruit zoals cassis, braambes en kers. De wijn heeft een toegankelijk karakter, met zachte tannines. Het is een echte klassieker.
€ 38,82  32,08 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
17° C
Type
Rode wijn
Land
Frankrijk
Jaar
2017
Te bewaren (jaren)
+ 7-10
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
GRAVES
Druiven
Cabernet Franc (2%), Cabernet Sauvignon (44%), Merlot (50%), Petit Verdot (4%)
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
Eind april 2017 kwam er een uitzonderlijke daling in temperatuur die vele wijngaarden in Frankrijk beschadigde. Chateau Carbonnieux werd niet gespaard ondanks de gunstige ligging van hun wijngaarden. Het resultaat was een hele lage opbrengst per hectare maar gelukkig wel met een hoge kwaliteit. De druiven ondergaan een trage en zachte extratie om de rondheid en typische mineraliteit te bewaren. De wijn wordt 18 maanden opgevoed in Franse eiken vaten, waarvan 35% nieuwe hout.

Smaakprofiel

Gerechten
Dessert met chocolade, Vis - Zwaardvis, Vlees - gegrild, Vlees - rood

Over Ch. Carbonnieux

Dit 18de eeuwse kasteel, dat nu in het bezit is van de familie Perrin, beschikt sinds 1990 over een chai waar witte en rode wijn volgens de modernste methoden wordt gemaakt. Het domein, dat een tiental km ten zuiden van Bordeaux ligt, is 90 hectares groot, waarvan 47 ha rode wijnstokken en 43 ha witte wijnstokken. De gemiddelde leeftijd van de witte wijnstokken is 26 jaar, de rode wijnstokken zijn gemiddeld 32 jaar. De kalkhoudende ondergrond is bedekt met grind. De oogst gebeurt manueel en de wijn wordt verouderd in eiken vaten gedurende 10 maanden waarvan 33% elk jaar vernieuwd wordt.
Categorieën