Ramon Do Casar - Varietal - Blanco | Ribeiro DO (Galicië)

Witte wijn | Spanje, GALICIA | 2022
Dit is een heldere wijn met strogele kleur en wat groene tinten. In de neus vinden we krachtige en elegante fruitaroma's, tonen van witte roos en linde. Honingachtig toetsen in de mond, een aangename frisheid en een lange, fruitige afdronk. 
€ 16,30  13,47 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
8-10 °C
Year
2022
Type
Witte wijn
Land
Spanje
Te bewaren (jaren)
+ 2-3
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
GALICIA
Druiven
Albariño, Godello, Treixadura
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
De alcoholische fermentatie gebeurt bij een constante temperatuurcontrole. Na de gisting houden ze de wijn op z'n droesem zodat er een grotere aromatische complexiteit behouden wordt.

Smaakprofiel

Gerechten
Pasta met venusschelpjes, Tomaat - grijze garnaal, Vis - Vispannetjes

Over Ramon Do Casar

Aan het eind van de jaren '20 wordt Ramon González Figueiredo geboren in Ourense, Galicië. Ramon woonde, samen met zijn familie in een boerderij in het land van de markies, toen 'casar' genoemd. Vanwege de economische crisis in de jaren '50 van vorige eeuw, verhuisde Ramon naar Venezuela. Foto's van deze gebeurtenis prijken op de voorkant van de fles. Op de achterkant van de fles staan brieven afgebeeld die de familie naar het thuisfront stuurde. Bij zijn terugkeer naar Spanje besloot Ramon om zijn droom werkelijkheid te laten worden en richtte hij het wijnhuis Ramon do Casar op. Met Pablo Estévez heeft dit wijndomein één van Spanje's meest gerenommeerde oenologen in hun midden. 
categorieën