Weingut Ritterhof - Paratus | Südtirol DOC Sauvignon Blanc

Witte wijn | Italië, ALTO ADIGE - SUD TIROL | 2021
Expressieve en complexe Sauvignon Blanc die groene, vegetale aroma's combineert met fruitige en bloemige geuren zoals rozijnen en vlierbloesem. Volle smaak met een pittige en goed geïntegreerde aciditeit.
€ 23,24  19,21 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
8-10 °C
Year
2021
Type
Witte wijn
Land
Italië
Jaar
2021
Te bewaren (jaren)
+ 3-5
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
ALTO ADIGE - SUD TIROL
Druiven
Sauvignon blanc (100%)
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
De druivenstokken worden geteeld in het dorpje Renon, gelegen op een hoogte van 450-650 meter. De druiven worden tijdens het ganse pluk- en vinificatieproces met de nodige zorg behandeld. Relatief late, manuele oogst in het midden van oktober (opbrengst ligt rond de 50 hectoliter per hectare). Na een korte schilmaceratie worden de druiven zacht geperst en delicaat geklaard door middel van de zwaartekracht. Nadien volgt een koude vergisting bij 17 °C (in inox) om zoveel mogelijk aromatische componenten te behouden. 

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Aromatisch fris - top (Wit)
Gerechten
Aperitief, Asperges, Risotto, Vis - gegrild

Over Weingut Ritterhof

Ingesloten in het midden van bergen en wijngaarden langs de Zuid-Tyroolse wijnroute ligt wijndorp Kaltern, en het is precies hier, op de wijnroute Nr.1, dat het wijngoed Ritterhof gelegen is. Het kleine wijngoed wordt met toewijding beheerd door de familie Roner, afkomstig uit Tramin. Tradities zijn doorgegeven van generatie op generatie, gecombineerd met harmonie met de natuur en de nieuwste technologie. Deze elementen vormen de basis van de productie van fruitige witte en full-bodied rode wijnen.
categorieën