Fontarèche - Piquepoul Noir Rosé | IGP Aude Hauterive

Rosé | Frankrijk, Frankrijk | 2022
In het glas zien we een heldere, zalmroze kleur. De neus is aan de delicate kant met aroma's van klein rood fruit dat ons doet denken aan wilde aardbeien en morellen. Goede aanzet in de mond met een gulzige expressie van rode vruchten. Opmerkelijke, maar aangename zuren geven de wijn een verfrissend karakter. De afdronk resoneert de smaken van rijp fruit. 
€ 10,92  9,02 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
8-10 °C
Year
2022
Type
Rosé
Land
Frankrijk
Te bewaren (jaren)
+ 2-3
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
Frankrijk
Druiven
Piquepoul Noir
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
De oogst vindt plaats zonder het gebruik van zwavel. De druiven worden ontsteeld, geplet en gemacereerd gedurende 1u30min in inoxen vaten. Nadien laat men de wijn uitlekken zonder druk uit te oefenen, om de extractie van ongewenste tanninerijke componenten te vermijden. Statische bezinking bij 4 graden en fermentatie op inox. 

Smaakprofiel

Gerechten
Aperitief, Ham met meloen, Salades - zomers

Over Ch. Fontarèche

Château Fontareche is één van de oudste domeinen van de Languedoc (14de eeuw), gelegen in het departement Aude, ten noorden van Lezignac-Corbières. Het domein behoorde vroeger toe aan de aartsbisschoppen van Narbonne en is sinds negen generaties (1682) eigendom van de familie De Lamy. Het 150 hectaren groot domein produceert Corbières AOC en enkele Vin de Pays wijnen. Deze jonge wijnbouwers streven naar een hoge kwaliteit zonder hun authenticiteit te verliezen. De AOC’s hebben slechts een opbrengst van 30 à 35 hl per hectare.
categorieën