Noémie - Ouverture | 5+1 Promoprijs | Vin de France Grenache Blanc - Grenache Gris

Witte wijn | Frankrijk, VIN DE FRANCE | 2022
Heldere citroengele kleur in het glas. De neus heeft een gemiddelde intensiteit met vooral citroen, limoen en witte bloemen. Dezelfde aroma's komen terug in de mond. De smaak is sappig en evenwichtig, met een levendige afdronk.
Van 1 tot 5
€ 11,90
Vanaf 6
€ 9,92

Specificaties

Serveer temperatuur
10-12 °C
Year
2022
Type
Witte wijn
Land
Frankrijk
Jaar
2022
Te bewaren (jaren)
+ 3-5
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
VIN DE FRANCE
Druiven
Grenache Gris (50%), Grenache blanc (50%)
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
De wijngaarden voor de Ouverture liggen verspreid over gans Frankrijk. Daarom wordt de wijn gebotteld onder 'Vin de France'. Desondanks worden de druiven met zorg geteeld, geoogst en verwerkt tot een mooi product. De druiven worden ‘s nachts geoogst om oxidatie te voorkomen. Na de oogst worden ze direct geperst en alleen de beste fracties worden geselecteerd om de wijn te maken. Nadat het druivensap geklaard is, worden het bij een temperatuur van 15°C gefermenteerd, voordat de wijn wordt gerijpt op fijne lie.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Aromatisch fris
Gerechten
Aperitief, Inktvis, Kaas , Vegetarische gerechten , Vis

Over

In mei 2012 zitten 4 vrienden gezellig rond een tafel. Ze genieten van het lekkere eten en een paar goede flessen wijn. De avond wordt opgefleurd door opera, een optreden van de gekende sopraan Noémie Schellens. Het is die avond dat het idee voor deze wijnen ontstaan is.
De logische naam van de wijn is "Noémie", aangezien zij de kristallen 
stem was die hen die bewuste  avond begeleidde en liet genieten. Ook de keuze van de fles en beschildering weerspiegelen de ambitie om een uniek product te maken.
De wijngaarden liggen in het hart van het departement Pyrénées-Orientales, tussen de Middellandse Zee en de bergen van Corbières, Canigou en Albères.
categorieën