Vignoble Dubreuil - Eloquence | Touraine Oisly Sauvignon blanc

Witte wijn | Frankrijk, LOIRE | 2020
Elegante, zuivere en frisse neus met florale toetsen en agrum. De exotische fruit aroma's versmelten met een hartige ondertoon, afkomstig van de opvoeding op fijne gistcellen. Aanhoudende afdronk met een fris zuurtje. 

Tijdelijk niet beschikbaar

€ 14,09  11,64 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
10 °C
Year
2020
Type
Witte wijn
Land
Frankrijk
Jaar
2020
Te bewaren (jaren)
+ 3-5
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
LOIRE
Druiven
Sauvignon blanc (100%)
Teeltwijze
Duurzaam/ HVE / Terra vitis
Vinificatie
De wijngaard is opgebouwd uit een zand- en klei bodem en profiteert van het gematigde klimaat in Touraine. Het perceel zelf is 60 jaar oud, bedraagt 0.81 hectare en heeft een plantingsdichtheid van 6000 wijnstokken per hectare. Dit resulteert in een rendement van 60 hectoliter per hectare. Pneumatische persing en vinificatie in temperatuurgecontroleerde cuves. Opvoeding van 6 maanden op fijne gistcellen.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Rond Soepel - medium (Wit)
Gerechten
Asperges, Sint Jacobsschelp, wit vlees

Over

Laure en Stéphane zetten zich al jaren in voor een landbouwmethode die de biodiversiteit van de bodems en de vermindering van behandelingsmiddelen bevordert, de HVE (Haute Valeur Environnementale) genoemd.
Het landgoed strekt zich uit over 50 hectare wijnstokken in productie in de gemeenten Couddes en Oisly in de Loir-et-Cher, het land van hun voorouders. Meer dan zeven generaties hebben met passie en liefde voor wijn op deze bodem geleefd en gewerkt. 
Ze produceren voornamelijk de druivensoort Sauvignon-Blanc, een emblematische druivensoort van de regio gevat onder de appellation Touraine Sauvignon en Touraine Oisly. Andere druivensoorten zijn voor witte wijnen: Chardonnay en Chenin blanc en voor rode en rosé wijnen: Gamay Noir, Cabernet-Franc en Malbec (Côt).
categorieën