Hispano+Suizas - Bobos | Utiel-Requena DOP Bobal

Rode wijn | Spanje, VALENCIA | 2021
Diepe, donkerrode kleur met een paarse schijn. Complex boeket met een evenwichtige balans tussen houtaroma's, rijp fruit en een gekarameliseerde achtergrond. Vol en imposant in de mond met een intense smaakconcentratie. Een zachte, lange afdronk. Een geweldige Bobal!
€ 30,98  25,60 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
16-18 °C
Year
2021
Type
Rode wijn
Land
Spanje
Jaar
2021
Te bewaren (jaren)
+ 5-7
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
VALENCIA
Druiven
Bobal (100%)
Teeltwijze
Duurzaam/ HVE / Terra vitis
Vinificatie
Enkel de allerbeste, biologisch geteelde Bobal-druiven worden geoogst van de 80 jaar oude wijnstokken. Met een plantingsdensiteit van slechts 1600 planten per hectare, kan de keldermeester met de allerbeste kwaliteit van start gaan. Oogst in de vroege ochtend en transport in kleine kratten van 15 kg. Strenge selectie wordt gevolgd door een transfer naar 400 liter Franse eikenhouten vaten. Uniek is het feit dat een deel van het hout vervangen werd door een koelplaat uit inox. Dit laat een koude maceratie in hout toe gedurende 4 dagen bij 8 °C. De hoed wordt dagelijks ondergedompeld (pigéage) en zodra de fermentatie op volle toeren draait, wordt de temperatuur op 26°C gehouden. Lichte persing bij maximaal 0.5 bar volgt. Tot slot nog malolactische omzetting en een rijping van 10 maanden op kleine, 300 liter Franse eikenhouten vaten.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Soepel sappig - medium (Rood)
Gerechten
Kaas - hard, Paella, Spek - gerookt, Stoofpotje

Over

Bodegas Hispano+Suizas ontstond uit een droom van drie broers: Marc Grin, Pablo Ossorio en Rafael Navarro. Na de helft van hun leven in de wijnsector te hebben gewerkt, wilden ze hun eigen wijn op de markt brengen. Het doel was het ganse productieproces, van druiven telen tot het bottelen, in eigen handen te hebben. Om hun vrouwen mee te trekken in het verhaal (of tevreden te houden?), vernoemden ze hun Bodegas naar het thuisland van hun partners. Bodegas Hispanos+Suizas is gelegen in Utiel-Requena DOP, een wijnbouwgebied gelegen halfweg tussen de 'meseta' (een plateau in Centraal Spanje) en de Middellandse Zee. Het klimaat waarvan ze mogen profiteren is ideaal voor de productie van geweldige wijnen met een betaalbaar prijskaartje. In totaal telt het wijndomein 61 hectare wijngaarden met een grote variëteit aan voornamelijk blauwe druivenrassen. 
categorieën