Sios Méthode Tradicional Blanc de Noirs - Brut Reserva | | Costers del Segre DO Catalunia Pinot Noir

Schuimwijn | Spanje, SCHUIMWIJN SPANJE | 2021
Goudgele kleur en een verfijnde, stevige bubbel. De neus verrast ons positief met klassieke aroma's van wit fruit, steenfruit en bloemetjes in de aanzet. Toets van honing en wat secundaire aroma's. Zowel de rijping op eiken vaten (vanille), als de rijping sur lattes (brioche en koekjes) dragen bij aan de complexiteit van de schuimwijn. In de mond genieten we van een samenspel tussen fruitsmaken en een romige textuur. Lange finale.
€ 27,23  22,50 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
6-8 °C
Year
2021
Type
Schuimwijn
Land
Spanje
Jaar
2021
Te bewaren (jaren)
+ 5-7
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
SCHUIMWIJN SPANJE
Druiven
Pinot Noir (100%)
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
Hoogwaardige vinificatiemethoden volgens de traditionele methode. De druiven worden met de hand geplukt in de tweede helft van augustus. Strenge selectie in de wijngaard en op het domein. De volledige druiventrossen worden enkele dagen gekoeld (4 °C) voordat ze als geheel zacht worden geperst. De fermentatie gaat van start en dit deels in inox en deels in nieuwe houten vaten. Wanneer de most uitgefermenteerd is, rijpt de wijn nog een periode in de vaten met wekelijkse batônnage. Eenmaal de basiswijn voldoende maturiteit bezit, gaat de tweede fermentatie op fles van start. Deze duurt minimum 15 maanden. Siós Tradicional Blanc de Noirs werd brut gedoseerd. 

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Complex droog - medium (Bubbels)
Gerechten
Aperitiefhapje / Hors-d'oeuvres, Oesters, Paella, Rijstgerechten, Vis - Zeevruchten

Over Costers del Sio

Het domein, dat toebehoort aan de familie Porcioles-Biuxo, is gelegen in de regio Noguera, dat behoort tot de DO Costers del Segre. Dit is een een appellatie gelegen langs de rivier de Segre in het oosten noordwesten van Cataluña. De "Segre" is één van de belangrijkste zijrivieren van de Ebro, die ontspringt in de Franse Pyreneeën en uitmondt in de Catalaanse provincie Lleida. Het is een erg groot domein met een oppervlakte van 700 ha waarvan 71 ha voor wijnbouw gebruikt wordt.
categorieën