Vicari - Oltretempo del Pozzo Buono | Castelli Di Jesi Verdicchio Riserva Classico DOCG (Marche) Verdicchio

Witte wijn | Italië, MARCHE | 2019
Een complexe en licht oxidatieve Verdicchio die ons alvast kan bekoren! De frisse aroma's van bloemen, citrus en steenfruit zijn perfect geïntegreerd met pittige kruiden, gesneden appel en geuren van brioche. Zachte, volle body met een licht bittere nasmaak.
€ 26,62  22,00 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
10-12 °C
Year
2019
Type
Witte wijn
Land
Italië
Jaar
2019
Te bewaren (jaren)
+ 7-10
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
MARCHE
Druiven
Verdicchio (100%)
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
Handmatige oogst in kleine kratten. De vinificatie start met een zachte, anaerobe persing en fermentatie van het zuivere druivensap. De langdurige rijping in zowel inox (10 maand sur lies) als op fles (30 maanden), resulteert in een geweldige complexe en geëvolueerde wijn. 

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Oxidatief - medium (Wit)
Gerechten
Curry gerechten, Gevogelte - hoevekip, Kaas - hard, Kruidige Aziatische keuken, Scampi's - in currysaus

Over

De Vicari wijnboerderij is een kleinfamiliebedrijf gelegen in Morro d'Alba. Het wordt uitgebaat door Nazzareno en zijn kinderen Vico en Valentina. De Vicari werden ook wel "quelli del pozzo buono" (die van de goede bron) genoemd vanwege de historische bron gelegen in hun straat. De inwoners van Morro d'Alba kwamen hier in het verleden naartoe om hun drinkwater te halen. Vandaag de dag vind je nog steeds op elke fles een ode aan de geschiedenis: de inscriptie "Del Pozzo Buono" en het logo van Vicari verwijzen naar deze historische waterput. 
categorieën