Domaine Albert Sounit - Caprice - Brut Méthode Traditionelle Blanc de Blancs

Schuimwijn | Frankrijk, MOUSSEUX
Caprice Blanc de Blancs van Albert Sounit heeft een lichte, gouden gloed en zeer mooie en fijne belletjes. In de neus tinten van perzik en bloemen, in de mond een frisse, fijne en aangename bubbel.
€ 12,13  10,02 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
6-8 °C
Type
Schuimwijn
Land
Frankrijk
Te bewaren (jaren)
"+ 1-2"
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
MOUSSEUX
Druiven
Chardonnay (60%), Chenin Blanc (20%), Ugni Blanc (20%)
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
Gemaakt volgens de traditionele methode zoals in de Champagne. Tweede gisting op fles gedurende 6 maanden. Wanneer een mousserende wijn een zo bevoorrechte behandeling tijdens de vinificatie als deze Caprice krijgt, is het geen wonder dat er verschil naar smaak is.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Licht fris droog - kort (Bubbels)
Gerechten
Aperitief, Voorgerechten

Over Dom. Albert Sounit

Crémant de Bourgogne is de specialisatie van dit kleine huis dat gevestigd is in Rully, het hart van de Crémant de Bourgogne streek. De mousserende wijnen van Sounit worden regelmatig door de internationale pers als uiterst mooie wijnen bestempeld. Daarnaast voedt men er op kleine schaal een aantal prachtige stille witte en rode wijnen op waarbij het respect voor de "terroir" voorop staat. Bij Sounit worden nog wijnen opgevoed die authentiek voor de Châlonnaise streek zijn. De houtopvoeding (gebruikelijk voor vele bourgognes) wordt gebalanceerd toegepast, met als resultaat: frisse, gulle en toch stevige bourgognes zoals de wijnen uit deze streek horen te zijn.
categorieën