Zomerse barbecue
BBQ in stijl ? Dat doe je met DULST-wijnen!
Nu het barbecue seizoen helemaal begonnen is, deelt Marc graag enkele tips.  Lees ze hieronder!

Welke wijnen serveer je het best bij barbeque?

Nu we eindelijk terug mogen en kunnen is het terug tijd om uit te nodigen en uitgenodigd te worden.

Met vrienden samenkomen doen we het liefst als de zon schijnt en hoe kan dit beter dan met een zomerse BBQ.

Wie BBQ zegt, zegt genieten en wie genieten zegt denkt uiteraard ook aan lekkere wijn.

Welke wijnen je het best kan serveren op je BBQ?

Daar helpen we je maar al te graag mee.


Wijnen bij Vis op de BBQ

Meer en meer kiezen we voor vis op de BBQ en terecht, want ook met vis zijn er talloze opties!

Afhankelijk van de bereidingswijze van je vis en van het soort vis kiezen we een ander type wijn.
Ga je voor een zachte vis, kies dan voor een wijn met iets meer zuurtjes en wat mineraliteit.
Ga je voor een iets vettigere vis of schaaldieren? Kies dan een rondere wijn met veel finesse en wat minder mineraliteit.
Hier alvast onze tips voor de meest voorkomende visbereidingen.

Vis in papillot

Ga je voor witte vis ” dan kies je het best voor een levendige, frisse witte wijn met krokante zuurtjes, een beetje mineraal, die wel wat CO2 gas mag bevatten.

Als finessevolle wijnen met wat mineraliteit stellen we voor:

Gamba's, langoustines en kreeft

Gegrilde Gamba’s, langoustine en kreeft vragen dan weer een iets rondere wijn met wat mineraliteit en frisse zachte afdronk: maar ook een lichte frisse rosé wijn past hierbij. 
We willen met deze wijnen de smaak van de producten niet overschaduwen. We gaan dan ook niet voor heel overheersende wijnen.
Hiervoor stellen we deze wijnen voor:

Gegrilde vis 

Gegrilde vis zoals zeebaars en tarbot, vraagt een vettigere wijn met geroosterde toets en lange mineralige afdronk. 

Elegante wijnen met een gebalanceerde zuurtegraad doch complex echter wel zonder houttoets. Hierbij stellen we volgende voor:

Wijnen bij vlees op de BBQ

Algemeen gaat het bij een barbecue vooral om sterkere smaken, marinades, goed doorsmakende kruiden en rokerigheid. Je hoeft dan ook zeker en vast niet terug te deinzen voor wijnen met karakter. Een stevige en kruidige wijn, met wat tannines en voldoende diepgang kunnen zeker!
Wijnen bij gemarineerd vlees:
Niets zo specifiek van smaak als gemarineerd vlees. Of we het nu over ribbetjes of over een gemarineerd stuk steak hebben.
Wijnen met een complex smaakprofiel, veel structuur of eerder royaal zijn hier steevast een goede keuze.
Wij raden hierbij volgende wijnen aan:

Wijnen voor bij rookoven en traag gegaarde gerechten

Wanneer je uren tijd gestoken hebt in het roken en perfect garen van je vlees, wil je hier uiteraard ook een klassewijn bij serveren die je harde werk doet stralen.
Wie rokerig zegt, zegt wijnen met aanwezige tannines, op hout gerijpt, maar vooral een wijn die top in balans is
Met deze wijnen imponeer je met je traag gegaarde en gerookte gerechten:

Allround wijn die bij alles past

Wanneer je voor een groter publiek met een veel variatie aan vis en vlees gaat, ga dan voor een ongecompliceerde wijn die past bij een scala aan smaken. Laat zware wijnen staan, evenals een wijn met veel zuren. Ga voor een wijn die breed inzetbaar is en toegankelijk. Op deze manier geniet iedereen met volle teugen!
Onze tip voor allround BBQ-wijn:

Nog twee extra tips…

Hou de wijn fris, ook de rode!

Zorg ervoor dat de rode wijnen niet te warm geserveerd worden. Geen enkele rode wijn heeft er baat bij om geserveerd te worden boven de 18°C. Zeker bij wijnen met een hoger alcoholgehalte zal dit alcoholisch overkomen bij warme temperaturen. Zet de wijnen in een koele berging en haal ze boven net voor het serveren. Heb je geen koelere plaats? Dan kan je de rode wijn een ½ uurtje voor het serveren in de koelkast plaatsen. Het genot zal des te groter zijn

Aperitiefje? Ja graag!

Ben jij ook diegene die steeds aan de late kant de barbecue aansteekt? Dan zijn deze aperitiefwijnen ideaal om je gasten ondertussen te entertainen 😉
De perfecte aperitiefwijn voor de bbq zorg voor afkoeling en drinkt gemakkelijk.
Kies bij deze zwoele avonden voor een aromatische frisse witte wijn, dat licht is van karakter.
Onze keuze zie je hier:

Categorieën