Wijnkalender


Ontdek ons aanbod aan
degustaties, sessies, cursussen 

We bieden je een unieke kans om je te verdiepen in de wonderlijke, lekkere wereld van de wijnen. De ideale combinatie van kennis verwerven en genieten van wijn... 

Eindelijk herstart na Corona... volg nu één van onze sessies
Schuimwijncursus:
'Van Prosecco tot Champagne' 

Champagne, de drank bij uitstek voor feest en vreugde… een huwelijk of geboorte, een welverdiende promotie, en natuurlijk de eindejaarsfeesten … Als geen ander brengt deze koningsdrank mensen en vrienden samen. Maar, er is meer dan alleen Champagne... (Uitgesteld tot februari 2022)


Schrijf nu in 

Wijncursus:
'Wijnproeven, echt niet moeilijk'

Na deze avond zal wijn voor jou nooit meer hetzelfde zijn! Je leert de basistechnieken van wijnproeven toepassen zodat je de juiste wijn kiest voor jouw etentje. Je proeft wijnen uit Frankrijk, Italië, Spanje of Oostenrijk en leert meer over de geheimen van wijn maken, serveren en bewaren... (Te laat, de sessie is helaas voorbij)

Online Tasting sessie:
Salcheto Vino Nobile di Montepulciano 

Maak kennis met het uitzonderlijk wijndomein Salcheto, recent nog gelauwerd voor hun inspanning naar kwaliteit en milieu. Ze werken biologisch en maken uitstekende en toegankelijke wijnen uit de Toscaanse topregio "Vino Nobile". De online sessie laat je 4 wijnen proeven: Chianti, Vino Nobile, Vino Nobile Riserve en Salco. Deze wijnen worden vooraf toegezonden in miniatuur proefflesjes. Een unieke gelegenheid om kennis te maken met deze unieke Italiaanse wijnregio. (Te laat, de sessie is helaas voorbij)


Wijncursus:
Pinot Noir versus Nebbiolo 

 De topdruiven Pinot Noir en Nebbiolo lijken misschien twee vreemden voor elkaar. Integendeel, we tonen dat er veel gelijkenissen zijn. Alvast een paar voorbeelden: beiden zijn moeilijke druiven voor de wijnboer. Beiden kunnen zich verraden door hun wijnkleur en beiden leveren wereld-top-wijnen. Bourgogne en Piëmonte zijn de wijnregio’s waar deze druiven respectievelijk thuisland vinden. Ook hier zijn er gelijkenissen: terroir & kalk, rijke culturele geschiedenis, beiden underdog van een concurrent... Proef en ontdek samen met ons deze topdruiven!  (Te laat, de sessie is helaas voorbij)

Corona maatregelen


Onze wijnsessies worden ingericht volgens de op dat moment geldende Corona regels. 
We houden het samen veilig.

Categorieën