Clos la Gaffeliere* St. Emilion G.C.

Rode wijn | Frankrijk, ST. EMILION | 2018
De wijn heeft een robijnrode kleur met in de neus verse rode en zwarte bessen, evenals wat kruidige toetsen. Op het palet proeven we kruidige smaken met zachte, fijne tannines en een aantrekkelijke volle body.
€ 31,62  26,13 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
17-18°C
Year
2018
Type
Rode wijn
Land
Frankrijk
Jaar
2018
Te bewaren (jaren)
> 10
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
ST. EMILION
Druiven
Cabernet Franc (15%), Merlot (85%)
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
Omdat de ondergrondse kelder zich onder de vatkamer bevindt, wordt de natuurlijke zwaartekracht ook gebruikt om de wijn naar de eikenhouten vaten over te brengen waar het in alle rust mag rijpen. Circa 50% is nieuwe Franse eiken vaten. Daarna verblijven zowel Ch. La Gaffelière als de 2e wijn de Clos La Gaffelière gedurende 16 maanden in de vaten, en bijkomend op fles, alvorens wij van deze wijn kunnen genieten. 

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Elegant verfijnd - medium (Rood)

Over Ch. Canon la Gaffeliere

Château Canon-La-Gaffelière (vroeger gekend als La Gaffelière-Boitard) wordt sinds eeuwen erkend als een van de beste Grand Cru Classé wijnen uit Saint Emilion. Graaf von Neipperg, telg van een familie met acht eeuwen aan wijntraditie, kocht dit landgoed in 1971. Momenteel wordt het landgoed geleid door zijn zoon. Onder zijn beleid zijn er al enkele belangrijke inspanningen en omvangrijke investeringen gebeurd sinds enkele jaren. Al deze veranderingen zijn steeds gebeurd met een diepgaand begrip voor de onder grond. De wijn wordt gemaakt in een ultramoderne wijnkelder gevuld met houten gistingvaten.
categorieën