Domaine Manoir du Carra - Cuvée Non Filtré Beaujolais Villages

Rode wijn | Frankrijk, BEAUJOLAIS | 2020
Hij bezit een mooi intense robijnrode kleur. In de neus subtiele aroma’s van klein rood fruit, kersen en bessen. In de mond een elegante fruitige aanzet die volfruitig voortzet met een frisse indruk geeft tot in finale.
€ 10,52  8,69 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
14 - 16 ° C
Year
2020
Type
Rode wijn
Land
Frankrijk
Jaar
2020
Te bewaren (jaren)
+ 3-5
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
BEAUJOLAIS
Druiven
Gamay (100%)
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
Manuele oogst gevolgd door een macération carbonique voor de helft van de druiven, met steeltjes, de andere helft wordt ontsteelt. Een traditionele vinificatie met een rijping in grote foudres van 3 tot 4 maanden. De wijn wordt niet gefilterd.

Smaakprofiel

Gerechten
Charcuterie, Groenten - courgette, Vlees - rood, noedels

Over Dom. Manoir du Carra

Domein Manoir du Carra, gelegen in het hartje van de Beaujolais streek, werd opgericht in 1850 door notabelen uit Lyon en wordt al vier generaties lang uitgebaat door de familie Sambardier die het domein in 1962 effectief opkocht. Zij houden vast aan de traditie met biologische teelt, doch met oog voor innovatie. Het domein beslaat inmiddels 34ha waarvan het grootste gedeelte in de appellatie Beaujolais Villages (24ha) en 6ha in Beaujolais. Voor de appellaties Julienas, Moulin à Vent en de Beaujolais Blanc is telkens 1 ha gereserveerd. De wijnen van dit huis werden al meermaals bekroond met nationale en internationale vermeldingen en médailles. “Indien alle wijnbouwers binnen Beaujolais dezelfde energie en passie zouden steken in de productie van hun wijn, zou de crisis binnen de regio ver zoek zijn!!” dixit Marc Dulst.
categorieën