Domaine Manoir du Carra - Vers le Mont Fleurie

Rode wijn | Frankrijk, BEAUJOLAIS | 2020
Intense, donkerrode kleur. We ruiken subtiele florale aroma's van viooltjes, pioenroos en lelie, allen kenmerkend voor het "Le Mont" terroir. Volle evenwichtige wijn met veel karakter. 
€ 13,42  11,09 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
17-18 °C
Year
2020
Type
Rode wijn
Land
Frankrijk
Jaar
2020
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
BEAUJOLAIS
Druiven
Gamay (100%)
Teeltwijze
Duurzaam/ HVE / Terra vitis
Vinificatie
Lieu-dit "Vers le Mont" wordt gekenmerkt door zijn roze, granieten ondergrond en zijn ligging op 450 meter hoogte en een hellingsgraad van liefst 30%. De dichtheid van de aangeplante wijnstokken bedraagt 13 000 stokken per hectare.
Handmatige oogst gevolgd door selectie van de beste druiven op de sorteertafel. 70% van de druiven wordt ontsteeld en 30% blijft onaangeroerd om de druiven te kunnen laten macereren in ware Beaujolais stijl. De rijping (3 - 4 maand) vindt plaats op eikenhouten vaten om de micro-oxygenatie te bevorderen. Lichte filtratie alvorens te bottelen. 

Smaakprofiel

Gerechten
Charcuterie, Gevogelte - kalkoen, Gevogelte - kip, geroosterd

Over Dom. Manoir du Carra

Domein Manoir du Carra, gelegen in het hartje van de Beaujolais streek, werd opgericht in 1850 door notabelen uit Lyon en wordt al vier generaties lang uitgebaat door de familie Sambardier die het domein in 1962 effectief opkocht. Zij houden vast aan de traditie met biologische teelt, doch met oog voor innovatie. Het domein beslaat inmiddels 34ha waarvan het grootste gedeelte in de appellatie Beaujolais Villages (24ha) en 6ha in Beaujolais. Voor de appellaties Julienas, Moulin à Vent en de Beaujolais Blanc is telkens 1 ha gereserveerd. De wijnen van dit huis werden al meermaals bekroond met nationale en internationale vermeldingen en médailles. “Indien alle wijnbouwers binnen Beaujolais dezelfde energie en passie zouden steken in de productie van hun wijn, zou de crisis binnen de regio ver zoek zijn!!” dixit Marc Dulst.
categorieën